FOTO Ružomberok sa rozlúčil s Európou so cťou

NETKY.SK • 4 August 2017, 08:13 • 2 min
FOTO Ružomberok sa rozlúčil s Európou so cťou

RUŽOMBEROK - Futbalisti MFK Ružomberok nepostúpili z 3. predkola do play-off o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy 2017/2018 a ich účinkovanie v tejto súťaži sa skončilo. Domáci Ružomberčania vo štvrtkovej odvete prehrali 0:1 s favorizovaným tímom anglického FC Everton. Liverpoolske mužstvo v minulotýždňovom prvom meraní síl doma zvíťazilo 1:0, do play-off teda postúpilo s celkovým skóre 2:0. V odvete pod Čebraťom a pred vypredaným štadiónom rozhodol o výhre hostí v 80. minúte striedajúci Dominic Calvert-Lewin.

slovakia

left justify in out

Žreb play-off o účasť v skupinovej fáze EL je na programe v piatok o 13.00 h vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). Prvé zápasy odohrajú 17. augusta, odvety 24. augusta. Slovensko už nemá v tohtosezónnej pohárovej Európe zastúpenie - v júli sa lúčili MŠK Žilina, ŠK Slovan Bratislava a aj AS Trenčín.

Futbalová Európska liga 2017/2018 - 3. predkolo - odveta - štvrtok:
MFK Ružomberok (SR) - FC Everton (Angl.) 0:1 (0:0) - prvý zápas 0:1, do play-off o účasť v skupinovej fáze postúpil Everton
Gól: 80. Calvert-Lewin, bez kariet, rozhodoval: Tykgaard (Dán.), 4752 divákov
Zostavy:
Ružomberok: Macík - P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Menich (46. Lačný) - D. Takáč (71. Sapara), Qose, Kochan - E. Daniel, Haskič (80. Gerec), Gál-Andrezly
Everton: Pickford - M. Keane, A. Williams, Jagielka - T. Davies, Schneiderlin (81. G. Barry), Gueye, Baines - Klaassen - S. Ramírez (69. Calvert-Lewin), Rooney (86. Mirallas)


Ružomberčania, hnaní nutnosťou skórovať, vstúpili do stretnutia aktívnejšie. V 6. min si na Takáčov roh nabehol Ján Maslo, nestrážený však hlavou poslal loptu mimo troch žrdí. O päť minút neskôr brankár Pickford zneškodnil Danielov prudký center z pravej strany. Po štvrťhodine hry sa prvýkrát pripomenul Rooney, jeho pokus však domáceho gólmana Macíka neohrozil. V 31. sa Peter Maslo pošmykol na vlastnej polovici a na brankára Macíka sa rútil Ramírez, Ján Maslo však stihol jeho strelu zblokovať na rohový kop. Ramírez pohrozil aj v závere úvodnej štyridsaťpäťminútovky, neuspel ani tentoraz - opäť z ľavej strany a zvnútra šestnástky.

Druhý polčas najskôr ponúkol urputný boj o každý meter ihriska. Takáč a aj Ramírez vystrelili nepresne, Danielov nebezpečný center z pravej strany napokon neohrozil Pickfordovu bránku. V 67. min Qose po kombinačnej akcii domácich prenikol do pokutového územia, obrana hostí však zblokovala jeho ďalší postup. O päť minút neskôr striedajúci Sapara priťukol Danielovi, ten však vypálil mimo. Hostia mali čoraz viac priestoru na protiútoky, počas jedného z nich sa zoči-voči Macíkovi ocitol striedajúci Calvert-Lewin a krížnou strelou ho prekonal - 1:0 pre Everton. V tej chvíli musel Ružomberok streliť tri góly. O čestný zásah sa pokúsil Sapara, z diaľky však vystrelil nepresne. Zmenu skóre nepriniesli ani zostávajúce minúty.


Dominik Kružliak (obranca Ružomberka): "Do duelu sme vstúpili dobre, nechceli sme iba brániť. Veľká škoda, že sa nám nepodarilo premeniť šance, ktoré sme si vytvorili."

Norbert Hrnčár (tréner Ružomberka): "V oboch zápasoch sme boli Evertonu rovnocenným partnerom. Škoda, že sa nám nepodarilo postúpiť, pretože sme sa o to reálne pokúšali. Našim hráčom nechýbala pohyblivosť, nasadenie či vyhľadávanie súbojov. Chceli sme skórovať a mali sme aj náznaky možností, no chýbala nám skúsenosť a kvalita v šestnástke. Nielen dnešný zápas, ale celé obdobie Európskej ligy bolo pre Ružomberok fantastické a diváci si to mohli užiť. Som spokojný, že sme sa dostali tak ďaleko a dotiahli sme na Liptov takého súpera. Neboli sme žiadny fackovací panák, ale reálne sme bojovali o postup."

Nermin Haskič (útočník Ružomberka): "Myslím si, že nikto neočakával takéto výsledky v oboch zápasoch, dali sme do toho všetko čo bolo v nás. Urobili sme všetko preto, aby sme potešili divákov a myslím si, že sme dosiahli dobrý výsledok doma i u súpera. Už od úvodného zápasu s Vojvodinou Nový Sad nás fanúšikovia celý čas povzbudzovali a preto si chceme vybojovať účasť v pohárovej Európe i túto sezónu."
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona