FOTO Ružinov začal s odstraňovaním nelegálnych reklám, zmizli prvé štyri

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 14:03 • 2 min
FOTO Ružinov začal s odstraňovaním nelegálnych reklám, zmizli prvé štyri

BRATISLAVA – Bratislavský Ružinov začal s odstraňovaním nelegálnych reklám, prvé štyri už mestská časť odstránila z Ivanskej cesty.

slovakia

left justify in out

Ide o časť z deviatich reklamných stavieb, o ktorých odstránenie požiadala Asociácia vonkajšej reklamy. "Som rád, že sa nám to spoločne podarilo, ale určite ešte boj s nelegálnymi reklamami nekončíme," informoval TASR starosta Ružinova Dušan Pekár. Náklady na odstránenie ilegálnych reklám hradí asociácia.

 

Samospráve sa už v minulosti podarilo odstrániť niekoľko nelegálnych reklám. Na základe výziev stavebného úradu si ich odpratali aj ich samotní vlastníci, napríklad aj na Ivanskej ceste. "Na jedenkrát sme odstránili tri nelegálne reklamné stavby. Stáli na pozemkoch bratislavskej župy, mesta či súkromných vlastníkov," priblížil Pavol Čery, technický riaditeľ jednej zo spoločností z Asociácie vonkajšej reklamy. V prípade niektorých nepovolených reklám sa však vlastníci odvolali, v súčasnosti sa preto nimi zaoberá stavebný úrad.

 

Platná novela stavebného zákona preklasifikovala reklamné a propagačné zariadenia na reklamné stavby, okrem toho sa pri nich zrušila možnosť ich dodatočného povolenia. Tieto zmeny uľahčili vlastníkom pozemkov odstraňovanie nelegálnych reklám. Zároveň môže o ich likvidáciu požiadať aj Asociácia vonkajšej reklamy. O odstránenie niektorých nepovolených reklám požiadalo ružinovský stavebný úrad aj hlavné mesto.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies