FOTO Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval na oficiálnu návštevu Turkménska

NETKY.SK • 3 Október 2017, 08:06 • 2 min
FOTO Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval na oficiálnu návštevu Turkménska

AŠCHABAD - Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval v pondelok na oficiálnu návštevu Turkménska, ktorá je zameraná na posilnenie bilaterálnych vzťahov.

slovakia

left justify in out

Putin bol naposledy v Turkménsku v decembri 2012, zatiaľ čo turkménsky líder Gurbanguly Berdimuhamedov bol v Rusku na pracovnej návšteve minulý rok v novembri.

 

Putin má na programe rozhovory so svojím náprotivkom o kľúčových otázkach, ako je rozvoj vzájomnej spolupráce v politickej, obchodno-ekonomickej, vedecko-vzdelávacej a kultúrno-humanitárnej oblasti. Prerokúvať budú aj regionálne záležitosti. Následne sa podpíše množstvo bilaterálnych dokumentov.

 

Vzťahy medzi Moskvou a Ašchabadom, poprednými producentmi zemného plynu, sú naštrbené pre spory ohľadom dodávok energetických zdrojov, pripomína spravodajská stanica Slobodná Európa. Turkménsko sa považuje za neutrálnu krajinu a nie je členom Organizácie Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (CSTO), na čele ktorej stojí Rusko.

 

"Rád by som poznamenal, že rešpektujeme a chápeme ruské záujmy v strednej Ázii. Sme vždy pripravení pokračovať v úzkej a dôslednej spolupráci v tomto ohľade, pričom to vnímame ako stabilizujúci prvok, ktorý robí tento región stabilnejším a vyváženejším," vyhlásil Berdimuhamedov počas rozhovorov s prezidentom Ruskej federácie.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona