FOTO Ruský miliardár si kúpil najväčšiu jachtu na svete: Zaplatil za ňu 360 miliónov

NETKY.SK • 22 September 2015, 17:45 • 2 min
FOTO Ruský miliardár si kúpil najväčšiu jachtu na svete: Zaplatil za ňu 360 miliónov

KIEL – Mnohí ľudia si splnia svoj sen tým, že si kúpia jachtu. Obyčajná jachta, ktorá si pláva pokojne na mori. V skutočnosti by sme sa veľmi potešili, keby sme vlastnili aj obyčajný čln.

slovakia

left justify in out

Ruský miliardár Andrej Igorevič Melinčenko sa len tak s nejakou loďou neuspokojí. Svoju 263 miliónovú superjachtu vymenil za 360 miliónové monštrum, ktoré drží titul najväčšia jachta na svete.

 

img

 

Tento obrovský kolos nesie názov „Sailing Yacht A“ a je 91,4 metra vysoká a 143 metrov dlhá. Má osem palúb a na dne má observačnu miestnosť, cez ktorú je vidieť do mora.

 

Superjachta dokáže vyvinúť rýchlosť 40 km/h a práve sa chystá na svoju prvú plavbu, ktorú začne v nemeckom meste Kiel.

 

Štyridsaťtriročný miliardár Melinčenko sa narodil v Bielorusku a má za manželku srbskú modelku Alexandru. V rebríčku najbohatších ľudí na svete mu patrí 97. miesto, v Rusku 9. priečka.

 

img

 

Jeho majetok sa odhaduje na 9 miliárd dolárov a zarobil ho najmä pomocou firmy EuroChem, ktorá sa zaoberá výrobou hnojív, firmou na produkciu uhlia Suek, elektrickým generátorom SGK a exportérom rúr TMK.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies