FOTO Rukopis symfónie Gustava Mahlera predali za rekordnú sumu

NETKY.SK • 29 November 2016, 15:16 • 2 min
FOTO Rukopis symfónie Gustava Mahlera predali za rekordnú sumu

LONDÝN - V londýnskej pobočke aukčného domu Sotheby's dnes vydražili rukopis Symfónie č. 2 rakúskeho skladateľa a dirigenta Gustava Mahlera.

slovakia

left justify in out

Dokument z rokov 1888 až 1894, ktorý má 232 strán, predali za viac ako 4,5 milióna libier (v prepočte takmer 5,3 milióna eur). Stal sa tak najdrahším hudobným rukopisom, ktorý kedy predali na aukcii. Vyvolávacia cena symfónie, ktorú si prostredníctvom telefónu kúpil anonymný zberateľ, bola 3,9 milióna libier (takmer 4,6 milióna eur).


Aukčný dom počas dnešnej dražby ponúkol aj rukopis, ktorý mal údajne patriť Ludwigovi van Beethovenovi. Allegretto v B-dur z roku 1817 odborníci zo Sotheby's pripisovali nemeckému skladateľovi, jeho autenticitu však krátko pred dražbou spochybnil muzikológ Barry Cooper tvrdiac, že obsahuje viaceré nezrovnalosti. Vyvolávacia cena dokumentu bola 200-tisíc libier (zhruba 234-tisíc eur), ale nikto si ho nekúpil.

 

img

 

Rukopis Symfónie č. 2 rakúskeho skladateľa a dirigenta Gustava Mahlera

Zdroj: Sotheby's



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies