FOTO Rozhodnutie nepustiť väzňa na pohreb vyvolalo vo Francúzsku nepokoje

NETKY.SK • 21 Október 2015, 16:07 • 2 min
FOTO Rozhodnutie nepustiť väzňa na pohreb vyvolalo vo Francúzsku nepokoje

PARÍŽ - Francúzska vláda prisľúbila dnes rozhodný postup voči aktérom násilných nepokojov, ktoré vypukli v utorok v meste Moirans na území východofrancúzskeho departementu Isere. Informuje o tom agentúra AP, podľa ktorej sa do výtržností zapojilo niekoľko desiatok príslušníkov francúzskej "kočovnej komunity".

slovakia

left justify in out

Výtržníci v Moirans postavili horiacu barikádu a podpaľovali autá na protest proti rozhodnutiu neudeliť priepustku z väzenia jednému z členov svojej komunity, aby sa mohol zúčastniť na pohrebe rodinného príslušníka. Pri tomto vyčíňaní neutrpel nikto zranenia, výsledkom však bolo najmenej osem zhorených vozidiel a prerušenie železničnej dopravy medzi mestami Lyon a Grenoble.

 

Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve vyhlásil, že voči zodpovedným osobám vláda vyvodí prísne dôsledky. Matka väzňa, ktorého nechceli pustiť na pohreb, pre stanicu iTele uviedla, že chcela iba to, aby sa mohol prísť rozlúčiť so svojím bratom usmrteným pri dopravnej nehode.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona