FOTO Rodinný dom v Poľsku je svetovým unikátom: Vznáša sa nad zemou vďaka obrím zrkadlám

NETKY.SK • 15 Október 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Rodinný dom v Poľsku je svetovým unikátom: Vznáša sa nad zemou vďaka obrím zrkadlám

BRATISLAVA - Neuveriteľný dom s názvom "Izabelin Dom" predstavila skupina poľských architektov. Tento dom je postavený v poľských Katoviciach.

slovakia

left justify in out

Dom získal širokú pozornosť verejnosti. Pri pohľade na dom nie je jasné, kde končí obývacia izba a začína záhrada, pôsobí akoby sa vznášal nad zemou v lese. Pri pohľade stavba vyzerá normálne. Pýtate sa však, ako je možné takéto niečo postaviť? Dom predstavuje vizuálnu ilúziu, ktorú tvoria obrie zrkadlá, umiestnené v spodnej časti domu. Izabelin Dom je jednoposchodový a bol navrhnutý tak, aby práve ilúzia spôsobila to, ako by sa vznášal. Zrkadlá sú umiestnené len z jednej strany a ide o klasickú stavbu s pevnými základmi.  Horné poschodie je možné pootočiť o deväťdesiat stupňov. Ten pohľad je neopísateľný. Prízemie domu tvorí kuchyňa s jedálňou a obývacou izbou. Tento dom má rozlohu 411 metrov štvorcových a vyhral prestížnu cenu ICONIC AWARDS 2015 v kategóriách architektúry, interiéru, výrobku, komunikácie a koncepcie.

 

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies