FOTO Robotický policajt vo Washingtone spáchal "samovraždu": Svoju existenciu ukončil skokom do fontány

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 10:02 • 2 min
FOTO Robotický policajt vo Washingtone spáchal "samovraždu": Svoju existenciu ukončil skokom do fontány

WASHINGTON - Svet sa baví na účet firmy Knightscope - tvorcu bezpečnostného robota, ktorý skokom do fontány vo Washingtone D. C. spáchal "samovraždu".

slovakia

left justify in out

Do priestoru Washington Harbour pred časom umiestnili elektronického policajta, robota Knightscope K5, ktorý mal udržiavať poriadok a zaisťovať bezpečnosť. Robot bol napríklad  vybavený funkciou rozoznávania tvári a v prípade, že ho niekto prevrátil, vedel sa sám postaviť. Ani to mu však nepomohlo.

 

Robot hliadkoval v areáli tak, ako obvykle. Tesne pred incidentom hlásil, že je všetko v poriadku. Krátko na to skočil priamo do fontány plnej vody. Nehoda zničila jeho obvody, a tak bola jeho „púť“ ukončená.

 

Nešlo však o prvú poruchu robota tohto typu. V minulosti totiž v istom americkom nákupnom centre moderný strážca zrazil batoľa.

 

Amerika sa teraz baví na účet spoločnosti Knightscope a fotografie utopeného robota sa rýchlo šíria internetom. Boli sprevádzané vtipmi o tom, že robot sa už nemohol pozerať na súčasné fungovanie USA, preto sa rozhodol svoju existenciu dobrovoľne ukončiť.

 

Aké boli skutočné príčiny zlyhania zariadenia sa doposiaľ nezistilo, firma však na odhalení chýb pracuje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona