FOTO Reprezentácia na zraze zatiaľ bez Hamšíka, Rusnáka a zraneného Lobotku

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 16:05 • 2 min
FOTO Reprezentácia na zraze zatiaľ bez Hamšíka, Rusnáka a zraneného Lobotku

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák privítal v Senci 21 z 24 nominovaných hráčov počas pondelkového popoludňajšieho zrazu národného tímu pred nedeľňajším zápasom na Malte (26. 3. o 20.45 h v Ta' Qali) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

slovakia

left justify in out

V Kozákovom kádri nechýbajú opory Marek Hamšík a Martin Škrtel. Miestenku získali tiež Milan Škriniar, Matúš Bero, Albert Rusnák a Stanislav Lobotka, členovia úspešnej reprezentácie do 21 rokov.

"Nie je tu Hamšík, ktorý príde večer okolo siedmej, Rusnák popoludní priletí do Viedne, no by mal stihnúť večerný tréning. Lobotka si počas víkendu poranil členok a v Dánsku dnes absolvuje vyšetrenia," skonštatoval kormidelník SR. V jeho výbere na súboj proti Malte pre zranenia nie sú Viktor Pečovský z MŠK Žilina a ani Ondrej Duda z Herthy Berlín. Asistent trénera Štefan Tarkovič na margo zraneného stopéra Jána Ďuricu doplnil: "Urobili sme maximum pre to, aby sme Jana pripravili na tento zraz. Či bude k dispozícii, je otázka nasledujúcich dvoch dní. Do dvoch dní sa rozhodneme, či bude v stave, aby mohol podať plnohodnotný výkon."

V utorok večer si slovenskí reprezentanti spestria prípravu na kvalifikačný súboj účasťou na slávnostnom vyhlásení ankety Futbalista roka 2016. Obhajcom prvenstva je kapitán SSC Neapol Hamšík. "Minulý rok bol jeden z najúspešnejších v histórii samostatného Slovenska, pokiaľ ide o futbal. Áčko hralo krásny šampionát vo Francúzsku, postúpilo zo skupiny, postúpila aj dvadsaťjednotka. Aj mládežnícke kategórie boli úspešné. Myšlienkami som niekde inde, ale môžem povedať, že som nehlasoval z toho dôvodu, že nie je dobré, aby som toho či iného hráča uprednostnil. Dlho s týmito chlapcami spolupracujem. Myslím si, že vyhrá Marek Hamšík," uviedol rodák z Matejoviec nad Hornádom Kozák.

Slovenská reprezentácia v tomto kalendárnom roku dosiaľ odohrala dva zápasy: išlo o neoficiálne duely, ktoré sa uskutočnili v januári v Spojených arabských emirátoch. Tím trénera Kozáka, ktorý bol zložený predovšetkým z hráčov slovenskej Fortuna ligy, v Abú Zabí podľahol ugandskému "áčku" 1:3 a o štyri dni neskôr v súboji ligových výberov neuspel ani proti Švédsku (0:6).

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na nedeľňajší zápas proti Malte (26. marca o 20.45 h v Ta' Qali) v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska: 


Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.), Martin Dúbravka (Slovan Liberec/ČR)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Milan Škriniar (Sampdoria Janov/Tal.), Ján Ďurica (Trabzonspor/Tur.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille/Fr.), Jakub Holúbek (MŠK Žilina), Norbert Gyömbér (Terek Groznyj/Rus.), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem/Izr.)
Stredopoliari: Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Juraj Kucka (AC Miláno/Tal.), Filip Kiss (FK Haugesund/Nór.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Róbert Mak (Zenit Petrohrad/Rus.), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Matúš Bero (Trabzonspor/Tur.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland/Dán.)
Útočníci: Michal Ďuriš (FK Orenburg/Rus.), Adam Nemec (Dinamo Bukurešť/Rum.)


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies