FOTO Rekordné pašovanie: Poľskí colníci našli v kamióne 1,5 tony jantáru v hodnote 24 miliónov zlotých!

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 19:03 • 2 min
FOTO Rekordné pašovanie: Poľskí colníci našli v kamióne 1,5 tony jantáru v hodnote 24 miliónov zlotých!

VARŠAVA - Pašovanie 1,5 tony jantáru odhalili poľskí colníci na ukrajinsko-poľskom hraničnom priechode Dorohusk-Jagodzin.

slovakia

left justify in out

Náklad z veľkej časti nespracovaného jantáru sa nachádzal v poľskom kamióne prichádzajúcom do Poľska. Odhadovaná hodnota zhabaného jantáru predstavuje 24 miliónov zlotých (takmer šesť miliónov eur), informovala spravodajská televízia TVN24 s odvolaním sa na Marzenu Siemieniukovú z colného úradu v meste Biala Podlaska.


K nákladu sa neprihlásil ani poľský vodič, ani jeho ukrajinský kolega. Voči obom mužom sa začalo trestné stíhanie. Prípad dozoruje prokuratúra z Chelma.
Za celý minulý rok našli colníci pri kontrolách na ukrajinsko-poľských hraniciach 900 kilogramov jantáru, ktorého pašovanie sa v uplynulých rokoch výrazne zintenzívnilo. Dnešné odhalenie predstavuje pre poľských colníkov historický rekord.


Obvykle sa jantár, prezývaný aj "zlato Baltského mora", pašuje z Ukrajiny alebo Ruska.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies