BRATISLAVA - Skúste túto trochu inú a predsa vynikajúcu žemľovku. Určite si ju zamilujú nie len deti, ale aj dospelí.
Suroviny pre 4 osoby:
1 lístkové cesto, 250 g tvarohu, 1 vajíčko, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžica maizeny, 250 ml mlieka, hrozienka, 4 jablká, škoricový cukor, piškóty
Príprava receptu:
1. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme a vložíme do zapekacej nádoby, ktorú si vymastíme maslom (prípadne olejom).
2. Pripravíme si tvaroh: zmiešame ho s vajíčkom (trošku vajíčka si necháme na potretie žemľovky), maizenou, cukrom, hrozienkami a mlieko. Vylejem na lístkové cesto. Na tvaroh uložíme piškóty. Potom ide vrstva na kocky nakrájaných jabĺk, ktoré posypeme škoricou. Jablká prikryjeme druhou časťou cesta a potrieme vajíčkom.
3. Cesto poprepichujeme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.