FOTO Recept: Zemiakovo-cícerová polievka
BRATISLAVA – Cícer = bielkovinová bomba. Aj pri jeho tepelnom spracovaní nestráca skoro žiadne svoje účinné zložky.
Suroviny pre 4 osoby:
4-5 zemiakov, 1 pór, ¼ masla, 1 bobkový list, konzervu cíceru, 1 smotanu na šľahanie, 1 syr v črievku, 100 g parmezánu, soľ, mleté korenie,
Príprava receptu:
1. Do slanej vody dáme variť očistené zemiaky a bobkový list. Pór nakrájaný na kolieska spolu s cícerom orestujeme na masle a pridáme k mäkkým zemiakom.

2. Prilejeme smotanu, vytlačíme syr, necháme rozpustiť a odstavíme. Polievku rozmixujeme, už nevaríme.

3. Podávame s krutónmi. Niekoľko guličiek cíceru si môžete nechať celých, ktoré nakoniec pridáte do taniera.

Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk