BRATISLAVA – Cícer = bielkovinová bomba. Aj pri jeho tepelnom spracovaní nestráca skoro žiadne svoje účinné zložky.
Suroviny pre 4 osoby:
4-5 zemiakov, 1 pór, ¼ masla, 1 bobkový list, konzervu cíceru, 1 smotanu na šľahanie, 1 syr v črievku, 100 g parmezánu, soľ, mleté korenie,
Príprava receptu:
1. Do slanej vody dáme variť očistené zemiaky a bobkový list. Pór nakrájaný na kolieska spolu s cícerom orestujeme na masle a pridáme k mäkkým zemiakom.
2. Prilejeme smotanu, vytlačíme syr, necháme rozpustiť a odstavíme. Polievku rozmixujeme, už nevaríme.
3. Podávame s krutónmi. Niekoľko guličiek cíceru si môžete nechať celých, ktoré nakoniec pridáte do taniera.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies