BRATISLAVA – Jedno z najtradičnejších slovenských jedál - zemiakové placky. Jednoduchá a nenáročná pochúťka, ktorá však vždy poteší chuťové bunky a navodí pocit domácej pohody.
Suroviny pre 4 osoby:
8 ks väčších zemiakov, 5 strúčikov cesnaku, 4 PL hladkej múky, 4 PL strúhanky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, vegeta,
Príprava receptu:
1. Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame na drobnom strúhadle.
2. Vytlačíme prebytočnú šťavu a pridáme ostatné uvedené ingrediencie. Dobre premiešame. Ak je zmes príliš riedka, pridáme ešte strúhanku, tak budú chrumkavé.
3. Lyžicou robíme na panvici kôpky, ktoré potom rozotrime do požadovanej veľkosti a hrúbky.
4. Pečieme z oboch strán na oleji.
Čas prípravy: 60 minút.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies