BRATISLAVA - Ak vám občas dochádza fantázia pri vymýšľaní večere, možno teraz je ten správny čas vrátiť sa do kuchyne našich starých mám. Hlavná surovina nášho jedla sú tento týždeň zemiaky.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg zemiakov, 170 g mäkkej salámy, soľ, mleté čierne korenie, 1 veľkú cibuľu, 50 g masla, petržlenová vňať, 3 vajcia, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie
Príprava receptu:
1. V šupke uvarené, vychladnuté zemiaky očistíme a spolu so salámou pomelieme na mäsovom mlynčeku.
2. Osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať, 1 vajce. Celé spolu dobre premiešame a robíme malé guľky. Tie obaľujeme v rozhabarkovaných vajciach, strúhanke a vyprážame na oleji.
3. Podávame s tatárskou omáčkou.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.