BRATISLAVA – Zemiakové guľky plnené údeným mäsom sú pochúťka, ktorú určite nikto neodmietne.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g zemiakov uvarených v šupke, 150 g hrubej krupice, 200 g hrubej múky, 1 vajíčko, soľ, 200 g údeného mäsa, 1 cibuľa strúhanka, olej,
Príprava:
1. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, očistíme ich a prelisujeme. Pridáme múku, krupicu, vajíčko, soľ a vypracujeme cesto.
2. Na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na drobno nakrájané mäso a spolu opečieme. Po vychladnutí podľa chuti dosolíme a pridáme toľko strúhanky, aby sa táto mäsová náplň spojila.
3. Z cesta vytvarujeme valček, ten krájame na kúsky. Každý rozvaľkáme, alebo roztlačíme na placku, naplníme mäsovou plnkou a tvarujeme guľky, ktoré uvaríme v slanej vode (na miernom ohni asi 15 minút).
Podávame s udusenou kyslou kapustou, alebo špenátom. Mäsové guľky prelejte opečenou cibuľou, alebo slaninou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies