FOTO Recept: Zemiakové guľky plnené údeným mäsom

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Zemiakové guľky plnené údeným mäsom

BRATISLAVA – Zemiakové guľky plnené údeným mäsom sú pochúťka, ktorú určite nikto neodmietne.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

800 g zemiakov uvarených v šupke, 150 g hrubej krupice, 200 g hrubej múky, 1 vajíčko, soľ,  200 g údeného mäsa, 1 cibuľa strúhanka, olej,

 

Príprava:

1. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, očistíme ich a prelisujeme. Pridáme múku, krupicu, vajíčko, soľ a vypracujeme cesto. 

 

img

 

2.  Na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na drobno nakrájané mäso a spolu opečieme. Po vychladnutí podľa chuti dosolíme a pridáme toľko strúhanky, aby sa táto mäsová náplň spojila.

 

img

 

3.  Z cesta vytvarujeme valček, ten krájame na kúsky. Každý rozvaľkáme, alebo roztlačíme na placku, naplníme mäsovou plnkou a tvarujeme guľky, ktoré uvaríme v slanej vode (na miernom ohni asi 15 minút). 

 

img

 

img

 

Podávame s udusenou kyslou kapustou, alebo špenátom. Mäsové guľky prelejte opečenou cibuľou, alebo slaninou.

 

img

 

Čas prípravy: 90 minút

 

 

Prajeme dobrú chuť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies