Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
14. nov. 2019Irma
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
22.04.2016 09:00 Relax
FOTO Recept: Zemiakové guľky plnené údeným mäsom
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
22.04.2016 09:00 Relax

FOTO Recept: Zemiakové guľky plnené údeným mäsom



BRATISLAVA – Zemiakové guľky plnené údeným mäsom sú pochúťka, ktorú určite nikto neodmietne.


Suroviny pre 4 osoby:

800 g zemiakov uvarených v šupke, 150 g hrubej krupice, 200 g hrubej múky, 1 vajíčko, soľ,  200 g údeného mäsa, 1 cibuľa strúhanka, olej,

 

Príprava:

1. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, očistíme ich a prelisujeme. Pridáme múku, krupicu, vajíčko, soľ a vypracujeme cesto. 

 

 

2.  Na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na drobno nakrájané mäso a spolu opečieme. Po vychladnutí podľa chuti dosolíme a pridáme toľko strúhanky, aby sa táto mäsová náplň spojila.

 

 

3.  Z cesta vytvarujeme valček, ten krájame na kúsky. Každý rozvaľkáme, alebo roztlačíme na placku, naplníme mäsovou plnkou a tvarujeme guľky, ktoré uvaríme v slanej vode (na miernom ohni asi 15 minút). 

 

 

 

Podávame s udusenou kyslou kapustou, alebo špenátom. Mäsové guľky prelejte opečenou cibuľou, alebo slaninou.

 

 

Čas prípravy: 90 minút

 

 

Prajeme dobrú chuť.

 

 



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok