BRATISLAVA – Zemiaková polievka s langošom. To je ten pravý recept na dnešný deň.
Zemiaková polievka
Suroviny pre 4 osoby:
6 väčších zemiakov, 1 kocka zeleninového bujónu, 4 strúčky cesnaku, 500 ml mlieka, vegeta, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ
Príprava:
1. Očistené zemiaky pokrájame na kocky a dáme variť. Pridáme bujón, vegetu, korenie, sladkú mletú papriku, soľ a varíme do mäkka.
2. Rozmixujeme, pridáme mlieko a varíme do zhustnutia.
Pridáme prelisovaný cesnak a podávame s opečeným na kocky nakrájaným chlebíkom.
Langoše
Suroviny pre 4-6 osôb:
1 kg hladkej múky, soľ, 1 kocka droždia, 1 hrnček vlažnej vody, 1 kocka cukru, olej na vyprážanie
Príprava:
1. Z ½ hrnčeka vlažnej vody, cukru, trošku soli a droždia si pripravíme kvások.
2. Po vykysnutí ho nalejeme do preosiatej múky, pridáme ostatnú vodu, vypracujeme vláčne cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.
3. Potom naolejovaným rukami odtŕhame z cesta a vyformujeme langoš, ktorý vyprážame z oboch strán na horúcom oleji.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies