BRATISLAVA - Výdatná bezlepková zemiaková polievka. Patrí medzi jedlá tradičnej slovenskej kuchyne. Osvedčenou prílohou je krajec chleba. Zemiaky zasýtia vďaka vysokému obsahu sacharidov. Môžete ju podávať aj ako hlavný chod.
Suroviny pre 4 osoby:
5 väčších zemiakov, 1 PL oleja, soľ, celá rasca, 1 liter mlieka, 1 PL maizeny, sekaná pažítka,
Príprava receptu:
1. Očistené na kocky pokrájané zemiaky dáme variť, pridáme rascu a soľ.
2. AK sú zemiaky mäkké, prilejeme mlieko.
3. Maizenu rozmiešame v trochu studenej vody, prilejeme k uvareným zemiakom a ešte spolu povaríme.
4. Nakoniec pridáme olej a posekanú pažítku. Podávame s chlebom.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies