Bratislava - Väčšina z nás už brokolicu ochutnala, avšak málo ľudí vie, koľko cenných látok pre naše zdravie obsahuje. Brokolica je cenná predovšetkým pre svoj vysoký obsah vitamínu C. Ďalej obsahuje veľké množstvo draslíka, železa a kyseliny listovej, vitamín E, niacín, biotín, fosfor, horčík, síru, selén a zinok.
Suroviny pre 4 osoby:
1 hlávka brokolice , 1 konzerva kukurice, 200 g nivy, 2 mrkvy, 2-3 paradajky, 200 g majonézy, 1 strúčik cesnaku, korenie a soľ
Príprava receptu:
1. Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky, krátko ju povaríme v slanej vode, scedíme a necháme vychladnúť.
2. Surovú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, paradajky a nivu na kocky, kukuricu scedíme.
3. Všetko premiešame s majonézou, jemne nastrúhaným cesnakom, dosolíme a okoreníme.
Čas prípravy: 30 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies