FOTO Recept: Zdravá diétna nedeľa
BRATISLAVA - Každý z nás chce žiť dlho, naplno ale aj bez zdravotných problémov. Základom je zdravá strava. Veď nie nadarmo sa hovorí: „Sme to, čo jeme.“ Zdravé jedlo nemusí byť nudné, bez chuti a nápadu, dokonca nemusí byť ani náročné na prípravu. Naučte sa len správne používať a navzájom kombinovať plnohodnotné potraviny, z ktorých sa dajú pripraviť chutné recepty.
Kurací vývar.
Klasika, ktorá vám pomôže v boji proti nadbytočným kilogramom aj pri prechladnutí.
Suroviny pre 4 osoby:
2 kuracie trupy, 2-3 mrkvy, 1 petržlen, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 menšiu zelenú papriku,
Príprava receptu:
1. Dva kuracie trupy opláchnite, osušte a asi 15 minút pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Medzitým si očistite dve mrkvy, jeden petržlen, kúsok zeleru, jednu cibuľu, dva strúčiky cesnaku a jednu menšiu zelenú papriku. Trupy vložte do hrnca, zalejte 1,2 litra studenej vody, pridajte dve guľôčky nového korenia, štyri guľôčky čierneho korenia a malý bobkový list.

2. Nechajte prevrieť, stíšte plameň, pozbierajte prípadnú penu a pridajte zeleninu nakrájanú na menšie kúsky. Varte na miernom ohni asi hodinu, dochuťte soľou a korením. Pri chudnutí do vývaru nepridávajte cestoviny, iba zeleninu.

Mäso Stroganov.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g hovädzieho stehna, 5 kyslých uhoriek, 1 stredná cibuľa, 3 PL kečupu , 1 PL horčice, 1 malá konzerva hrášku, soľ, olej,
Príprava receptu:
1. Mäso nakrájajte na tenké rezančeky. Cibuľu nakrájajte na drobno a opražte, pridajte mäso a prudko opečte.

2. Pridajte uhorky nakrájané na drobné kocky, podlejte trochou vody a spolu udusíme do mäkka. Mäso pravidelne podlievame prevarenou vodou, aby neprihorelo.

3. Keď zmäkne, pridáme hrášok, osoľíme a spolu podusíme ešte spolu 15 minút. Nakoniec podľa chuti pridáme horčicu a kečup.

Prajeme dobrú chuť.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk