Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
2. apr. 2023Zita
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
10.01.2016 09:00 Relax
FOTO Recept: Zdravá diétna nedeľa
ilustračné foto
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
10.01.2016 09:00 Relax

FOTO Recept: Zdravá diétna nedeľa



BRATISLAVA - Každý z nás chce žiť dlho, naplno ale aj bez zdravotných problémov. Základom je zdravá strava. Veď nie nadarmo sa hovorí: „Sme to, čo jeme.“ Zdravé jedlo nemusí byť nudné, bez chuti a nápadu, dokonca nemusí byť ani náročné na prípravu. Naučte sa len správne používať a navzájom kombinovať plnohodnotné potraviny, z ktorých sa dajú pripraviť chutné recepty.


Kurací vývar.

Klasika, ktorá vám pomôže v boji proti nadbytočným kilogramom aj pri prechladnutí.

 

Suroviny pre 4 osoby:

2 kuracie trupy, 2-3 mrkvy, 1 petržlen, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 menšiu zelenú papriku,

 

Príprava receptu:

1. Dva kuracie trupy opláchnite, osušte a asi 15 minút pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Medzitým si očistite dve mrkvy, jeden petržlen, kúsok zeleru, jednu cibuľu, dva strúčiky cesnaku a jednu menšiu zelenú papriku. Trupy vložte do hrnca, zalejte 1,2 litra studenej vody, pridajte dve guľôčky nového korenia, štyri guľôčky čierneho korenia a malý bobkový list.

2. Nechajte prevrieť, stíšte plameň, pozbierajte prípadnú penu a pridajte zeleninu nakrájanú na menšie kúsky. Varte na miernom ohni asi hodinu, dochuťte soľou a korením. Pri chudnutí do vývaru nepridávajte cestoviny, iba zeleninu.


Mäso Stroganov.

Suroviny pre 4 osoby:

800 g hovädzieho stehna, 5 kyslých uhoriek, 1 stredná cibuľa, 3 PL kečupu , 1 PL horčice, 1 malá konzerva hrášku, soľ, olej,

 

Príprava receptu:

1. Mäso nakrájajte na tenké rezančeky. Cibuľu nakrájajte na drobno a opražte, pridajte mäso a prudko opečte.

2. Pridajte uhorky nakrájané na drobné kocky, podlejte trochou vody a spolu udusíme do mäkka. Mäso pravidelne podlievame prevarenou vodou, aby neprihorelo.

3. Keď zmäkne, pridáme hrášok, osoľíme a spolu podusíme ešte spolu 15 minút. Nakoniec podľa chuti pridáme horčicu a kečup.

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

ilustračné foto

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok