Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
8. aug. 2020Oskár
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
10.01.2016 09:00 Relax
FOTO Recept: Zdravá diétna nedeľa
ilustračné foto
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
10.01.2016 09:00 Relax

FOTO Recept: Zdravá diétna nedeľa



BRATISLAVA - Každý z nás chce žiť dlho, naplno ale aj bez zdravotných problémov. Základom je zdravá strava. Veď nie nadarmo sa hovorí: „Sme to, čo jeme.“ Zdravé jedlo nemusí byť nudné, bez chuti a nápadu, dokonca nemusí byť ani náročné na prípravu. Naučte sa len správne používať a navzájom kombinovať plnohodnotné potraviny, z ktorých sa dajú pripraviť chutné recepty.


Kurací vývar.

Klasika, ktorá vám pomôže v boji proti nadbytočným kilogramom aj pri prechladnutí.

 

Suroviny pre 4 osoby:

2 kuracie trupy, 2-3 mrkvy, 1 petržlen, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 menšiu zelenú papriku,

 

Príprava receptu:

1. Dva kuracie trupy opláchnite, osušte a asi 15 minút pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Medzitým si očistite dve mrkvy, jeden petržlen, kúsok zeleru, jednu cibuľu, dva strúčiky cesnaku a jednu menšiu zelenú papriku. Trupy vložte do hrnca, zalejte 1,2 litra studenej vody, pridajte dve guľôčky nového korenia, štyri guľôčky čierneho korenia a malý bobkový list.

2. Nechajte prevrieť, stíšte plameň, pozbierajte prípadnú penu a pridajte zeleninu nakrájanú na menšie kúsky. Varte na miernom ohni asi hodinu, dochuťte soľou a korením. Pri chudnutí do vývaru nepridávajte cestoviny, iba zeleninu.


Mäso Stroganov.

Suroviny pre 4 osoby:

800 g hovädzieho stehna, 5 kyslých uhoriek, 1 stredná cibuľa, 3 PL kečupu , 1 PL horčice, 1 malá konzerva hrášku, soľ, olej,

 

Príprava receptu:

1. Mäso nakrájajte na tenké rezančeky. Cibuľu nakrájajte na drobno a opražte, pridajte mäso a prudko opečte.

2. Pridajte uhorky nakrájané na drobné kocky, podlejte trochou vody a spolu udusíme do mäkka. Mäso pravidelne podlievame prevarenou vodou, aby neprihorelo.

3. Keď zmäkne, pridáme hrášok, osoľíme a spolu podusíme ešte spolu 15 minút. Nakoniec podľa chuti pridáme horčicu a kečup.

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

ilustračné foto

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok