BRATISLAVA - Uhorky v sladko-kyslom náleve sú chutnou prílohou k jedlám. Pripraviť si ich môžete sami, veď najlepšie sú domáce.
Príprava:
1. Najskôr si pripravíme nálev. Do hrnca dáme 1 liter octu, 4 litre vody, 80 dkg cukru, 2 nakladače , 1 PL soli, necháme zovrieť a vychladnúť. Tento nálev nám postačí asi na 10 kg uhoriek.
2. Na dno pohárov dáme kúsok kôpru, koliesko cibule, 3 ks nového korenia, 3 ks čierne korenia, 1 bobkový list.
3. Uložíme dôkladne umyté uhorky, zalejeme nálevom a dobre uzatvoríme.
4. Sterilizujeme 10 minút na 80 °C. Do pohárov môžeme pridať cesnak, chren, mrkvu, záleží len na vašej chuti.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies