FOTO Recept: Zavárame broskyne a varíme lekvár

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Zavárame broskyne a varíme lekvár

BRATISLAVA - Broskyne majú atraktívnu vôňu, výbornú chuť a sú plné šťavy. Obsahujú veľké množstvo minerálov, vitamínov a látok, ktoré sú dôležité pre funkciu tela.

slovakia

left justify in out

Broskyňový kompót.

1. Najskôr si uvaríme nálev. Do 1 litra vody pridáme 400 g kryštálového cukru, necháme rozpustiť a vychladnúť. Broskyne dôkladne umyjeme, rozpolíme, vyberieme kôstky, uložíme do pohárov a zalejeme nálevom.

 

img

 

img

 

Poháre uzatvoríme, sterilizujeme 15 minút na 85 °C. Broskyne môžete zavárať celé, polené, v šupke, aj bez šupky.

 

img

 

 

Broskyňový lekvár.

1. Na 1 kg očistených broskýň potrebujeme 600 g kryštálového cukru. Broskyne ošúpeme, ak nejde šupka dolu, ponoríme ich do vriacej vody, pokrájame na malé kúsky, pridáme cukor a dáme variť do väčšieho hrnca.

 

img

 

img

 

2. Keď sú rozvarené, rozmixujeme ich ponorným mixérom.

 

img

 

3. Potom si po častiach naberáme lekvár do malej panvice a miešame, kým sa nevyparí voda. Nalievame do pohárov, uzatvoríme, zabalíme do deky a necháme vychladnúť. 

 

img

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies