FOTO Recept: Zavárame alma papriku a papriku plnenú kapustou

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Zavárame alma papriku a papriku plnenú kapustou

BRATISLAVA - Niektorí z vás papriku dopestujú, iní dostanú od dobrého suseda alebo kúpia, aby ju mohli zavariť. Skúste ju naplniť kapustou a tiež zavariť. Niečo nové, iné, ale stále chutné.

slovakia

left justify in out

Alma paprika

1. Najskôr si uvaríme nálev. Do hrnca dáme 3,75 l vody, 1,25 l octu, 40 dkg cukru, 10 dkg soli, necháme prejsť varom a odstavíme.  Na dno pripravených pohárov dáme koliesko cibule, mrkvy, 1 bobkový list, 2 guľôčky nového korenia, 2 čierneho celého korenia a kúsok kôpru.

 

img

 

2. Alma papriky umyjeme, odstránime stopky, naukladáme do pohárov a zalejeme pripraveným nálevom. Uzatvoríme, sterilizujeme 35 minút pri 85°C.

 

img

 

img

 

Paprika plnená kapustou.

1. Na 2 poháre potrebujeme 6 paprík, 800 g hlávkovej kapusty, 30 g cukru a 1 KL soli. Kapustu nakrájame, osolíme, osladíme a necháme odstáť. 

 

img

 

2. Papriku umyjeme zrežeme vrchy, odstránime jadrovníky a vyberieme žilky.

 

img

 

3.  Z 200 ml octu, 300 ml vody, 1 KL celého korenia, 2 bobkových listov, 2 KL cukru, 1 KL soli, 2 KL horčicový semienok si uvaríme nálev, ktorý necháme asi 2 minúty vrieť. Papriky naplníme kapustou, vložíme do pohárov, zalejeme teplým nálevom a uzatvoríme. Sterilizujeme 35 minút pri 95°C.

 

img

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies