FOTO Recept: Zapekané plnené paradajky

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Zapekané plnené paradajky

BRATISLAVA - Chránia pred infarktom, rakovinou, zbavujú nadváhy. Obyčajné rajčiny.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

4 veľké paradajky, 4 vajcia, 3 hrste  petržlenovej vňate, 100 ml olivového oleja, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté biele korenie,

 

Príprava:

1. Paradajky umyjeme, osušíme a asi ¼ z vrchu zrežeme. Vnútro vydlabe a dáme do misky. 

 

img

 

2. Zapekaciu misu potrieme maslom, uložíme paradajky ktoré sme z vnútra nasolili a rozklepneme do nich vajíčka.

Zapekáme asi 25 minút pri 200°C. 

 

img

 

3. Očistenú petržlenovú vňať nasekáme, pridáme k paradajkovej dužine spolu s olejom a prelisovaným cesnakom. Mixérom rozmixujeme na omáčku. Touto omáčkou na tanieri prelejeme upečené paradajky.

 

img

 

img

 

img

 

Čas prípravy: 50 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona