BRATISLAVA - Chránia pred infarktom, rakovinou, zbavujú nadváhy. Obyčajné rajčiny.
Suroviny:
4 veľké paradajky, 4 vajcia, 3 hrste petržlenovej vňate, 100 ml olivového oleja, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté biele korenie,
Príprava:
1. Paradajky umyjeme, osušíme a asi ¼ z vrchu zrežeme. Vnútro vydlabe a dáme do misky.
2. Zapekaciu misu potrieme maslom, uložíme paradajky ktoré sme z vnútra nasolili a rozklepneme do nich vajíčka.
Zapekáme asi 25 minút pri 200°C.
3. Očistenú petržlenovú vňať nasekáme, pridáme k paradajkovej dužine spolu s olejom a prelisovaným cesnakom. Mixérom rozmixujeme na omáčku. Touto omáčkou na tanieri prelejeme upečené paradajky.
Čas prípravy: 50 minút
Prajeme dobrú chuť.