BRATISLAVA – Týmto receptom sa dnes určite zavďačíte aj vegetariánom. Žiadne mäso, iba ryža a paradajky.
Suroviny pre 4 osoby:
350 g ryže, 2 PL masla, ½ kg paradajok, 150 g syru na strúhanie, 1 smotana na šľahanie, 3 vajíčka, soľ, mleté korenie, 1 cibuľu, olej,
Príprava receptu:
1. Ryžu si pripravíme na oleji s cibuľou klasickým spôsobom.
2. Zapekaciu misu potrieme maslom a uložíme polovicu ryže. Uložíme na pláty nakrájané paradajky, polovicu syru a uložíme druhú polovicu ryže. V smotane rozmiešame vajíčka, soľ, korenie a zalejeme pripravenú zmes. Dáme zapiecť.
3. Upečené posypeme syrom, podávame so zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies