BRATISLAVA - Prekvapte rodinu jedlom ktoré nevaríte každý deň. Určite vás vychvália ako najlepšiu gazdinku.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg hovädzieho zadného mäsa, 2 lyžice strúhanky bravčovú masť na vymastenie a vysypanie pekáča, 200 g slaniny, 500 ml kyslej smotany, 4 väčšie cibule, 500 ml kuracieho vývaru, 200 g tvrdého syra, mleté čierne korenie, soľ,
Príprava:
1. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Pekáč potrieme masťou a vysypeme strúhankou. Na dno pekáča poukladáme plátky slaniny, na ne dáme na kolieska nakrájanú cibuľu a navrch mäso. Všetko zalejeme vývarom a dáme piecť do rúry.
2. Pred dopečením mäso polejeme kyslou smotanou a posypeme postrúhaným tvrdým syrom. Necháme zapiecť.
Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies