FOTO Recept: Zapekané hovädzie mäso

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Zapekané hovädzie mäso

BRATISLAVA - Prekvapte rodinu jedlom ktoré nevaríte každý deň. Určite vás vychvália ako najlepšiu gazdinku.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg hovädzieho zadného mäsa, 2 lyžice strúhanky   bravčovú masť na vymastenie a vysypanie pekáča, 200 g slaniny, 500 ml kyslej smotany, 4 väčšie cibule, 500 ml kuracieho vývaru, 200 g tvrdého syra, mleté čierne korenie, soľ,

 

Príprava:

1. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Pekáč potrieme masťou a vysypeme strúhankou. Na dno pekáča poukladáme plátky slaniny, na ne dáme na kolieska nakrájanú cibuľu a navrch mäso. Všetko zalejeme vývarom a dáme piecť do rúry. 

 

 

img

 

img

 

img

 

2. Pred dopečením mäso polejeme kyslou smotanou a posypeme postrúhaným tvrdým syrom. Necháme zapiecť. 

 

img

 

 

img

 

Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies