BRATISLAVA - Ak chcete urobiť niečo pre svoje telo, nahraďte bielu ryžu hnedou. Je zdravšia, obsahuje viac vitamínov.
Suroviny pre 4 osoby:
1 hlávka kelu, 250g ryže, 500 g mletého mäsa, 1 cibuľu, 3-4 strúčiky cesnaku, 4 PL paradajkového pretlaku, 2 PL oleja, soľ, mleté korenie, mletá rasca, 1 dcl mlieka, 2 vajíčka,
Príprava receptu:
1. Kel prekrojíme na polovičku a v slanej vode povaríme asi 5 minút. Scedíme a pokrájame na rezance.
2. Ryžu uvaríme klasickým spôsobom.
3. Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, soľ, korenie, rascu, prelisovaný cesnak a orestujeme. Podľa potreby prilejeme vodu. Na záver pridáme paradajkový pretlak.
4. Zapekaciu misu potrieme olejom, na dno uložíme ryžu, na ňu navrstvíme mäso a prikryjeme kelom. Dáme zapiecť na 10 minút. V mlieku si rozšľaháme vajíčka, pridáme soľ, korenie a celú zmes zalejeme. Dáme znovu zapekať na 10-15 minút.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies