FOTO Recept: Zapekaná ryža s kelom a mäsom

NETKY.SK • 27 Jún 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Zapekaná ryža s kelom a mäsom

BRATISLAVA - Ak chcete urobiť niečo pre svoje telo, nahraďte bielu ryžu hnedou. Je zdravšia, obsahuje viac vitamínov.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

1 hlávka kelu, 250g ryže, 500 g mletého mäsa, 1 cibuľu, 3-4 strúčiky cesnaku, 4 PL paradajkového pretlaku, 2 PL oleja, soľ, mleté korenie, mletá rasca, 1 dcl mlieka, 2 vajíčka,

 

Príprava receptu: 

1. Kel prekrojíme na polovičku a v slanej vode povaríme asi 5 minút. Scedíme a pokrájame na rezance.

obrazok

2. Ryžu uvaríme klasickým spôsobom.

obrazok

3. Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, soľ, korenie, rascu, prelisovaný cesnak a orestujeme. Podľa potreby prilejeme vodu. Na záver pridáme paradajkový pretlak.

obrazok

4. Zapekaciu misu potrieme olejom, na dno uložíme ryžu, na ňu navrstvíme mäso a prikryjeme kelom. Dáme zapiecť na 10 minút. V mlieku si rozšľaháme vajíčka, pridáme soľ, korenie a celú zmes zalejeme. Dáme znovu zapekať na 10-15 minút.

obrazok

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies