BRATISLAVA – Aj keď má toto jedlo pôvod z Bulharska, určite si ho zamilujete aj vy.
Suroviny pre 4 osoby:
4 ks rybieho filé, 2 citróny, 800 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 2 cibule, 1 šľahačkovú smotanu, petržlenovú vňať, paradajky,
Príprava receptu:
1. Rybie filé umyjeme, osušíme a pokvapkáme šťavou z jedného citróna. Necháme odstáť.
2. Medzi tým si očistíme zemiaky, nakrájame na kolieska a krátko povaríme v slanej vode. Preložíme ich na vymastený pekáč. Rybu osolíme a prudko z oboch strán opečieme na oleji. Vo výpeku orestujeme cibuľu a paradajky nakrájané na kolieska. Tie rozložíme na zemiaky a na koniec uložíme filé. Posypeme sekanou petržlenovou vňaťou a zalejeme smotanou, do ktorej sme pridali trochu soli a korenia.
3. Druhý citrón nakrájame na kolieska, uložíme rybu a zapečieme.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies