BRATISLAVA - - Zajačie mäso je obľúbené najmä vo Francúzsku, no existuje veľa receptov, ktoré si našli miesto aj v našej kuchyni.
Suroviny pre 4 osoby:
1 vykostený zajac, soľ, mleté korenie, bobkový list, 3 PL oleja, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 kaleráb, 1 cibuľu, 2 PL hladkej múky, 1 PL horčice, citrónová šťava, soľ,
Príprava:
1. Mäso pokrájame na rovnaké kúsky.
2. Na oleji orestujeme cibuľu spolu s nakrájanou zeleninou, pridáme bobkový list, mäso a soľ.
3. Dusíme najskôr vo vlastnej šťave, potom podlejeme vodou a dodusíme do mäkka. Mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, rozriedime vodou, pridáme horčicu a citrónovú šťavu. Omáčku pretrieme cez sitko, alebo rozmixujeme mixérom. Dochutíme soľou. Nalejeme na pripravené mäso.
Podávame s cestovinami.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies