FOTO Recept: Zajačie ragú

NETKY.SK • 20 Jún 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Zajačie ragú

BRATISLAVA - - Zajačie mäso je obľúbené najmä vo Francúzsku, no existuje veľa receptov, ktoré si našli miesto aj v našej kuchyni.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

1 vykostený zajac, soľ, mleté korenie, bobkový list, 3 PL oleja, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 kaleráb, 1 cibuľu, 2 PL hladkej múky, 1 PL horčice, citrónová šťava, soľ,

 

Príprava:

1. Mäso pokrájame na rovnaké kúsky.

 

img

 

2. Na oleji orestujeme cibuľu spolu s  nakrájanou zeleninou, pridáme bobkový list, mäso a soľ.

 

img

 

3. Dusíme najskôr vo vlastnej šťave, potom podlejeme vodou a dodusíme do mäkka. Mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, rozriedime vodou, pridáme horčicu a citrónovú šťavu. Omáčku pretrieme cez sitko, alebo rozmixujeme mixérom. Dochutíme soľou. Nalejeme na pripravené mäso.

 

img

 

Podávame s cestovinami.

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies