FOTO Recept: Zabíjačková nedeľa

NETKY.SK • 6 December 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Zabíjačková nedeľa

BRATISLAVA – Celý týždeň sme pripravovali zabíjačkové špeciality, nebude tomu inak ani v nedeľu.

slovakia

left justify in out

Zabíjačková polievka

Suroviny:

½ kg zabíjačkovej kaše, 1 jaternička, 1 krvavnička, 1 cibuľa, 1 hrsť krúpov, masť, cesnak, soľ, majoránka

 

Príprava:

Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme krúpy, soľ, korenie, majorán, zalejeme vodou a uvaríme takmer do mäkka. Pridáme kašu, jaterničku a krvavničku bez čriev, prelisovaný cesnak, podľa potreby vodu a varíme spolu asi 30 minút. Dochutíme, kto má rád môže pridať feferónku a môžeme podávať.

 

img

 

 

Pečené bravčové koleno

Suroviny:

1 bravčové koleno, 2 cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 PL masti, rasca

 

Príprava:

1. Koleno umyjeme, dáme do hrnca spolu s jednou očistenou cibuľou a cesnakom, pridáme soľ, zalejeme vodou a uvaríme do polomäkka. 

 

img

 

2. Koleno vyberieme, uložíme ho do pekáča, kožu nakrojíme do mriežky, posolíme, posypeme rascou a polejeme rozohriatou masťou. Podlejeme vodou a pečieme. Najskôr zakryté, potom odokryjeme, aby sa koža upiekla do chrumkava. 

 

img

 

img

 

Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, horčicou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies