FOTO Recept: Výborné šafranové rizoto s bravčovým mäsom

NETKY.SK • 10 Október 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept:  Výborné šafranové  rizoto s bravčovým mäsom

Bratislava - Šafran. Stačí malé množstvo a jedlo získa nezameniteľnú chuť, nádhernú vôňu a zaujímavú farbu. Milujú ho Španieli, Angličania, Francúzi, Taliani i Švédi. V Indii je súčasťou sladkostí i zmrzliny. V slovenskej kuchyni sa šafran siaty využíva pomenej, hoci skvelo dochutí ryby i jedlá pripravené z ryže. Ak ste nejedli pokrm ochutený touto koreninou, čo keby ste skúsili pripraviť šafranové rizoto s bravčovým mäsom.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

150 g ryže, 400 ml zeleninového vývaru, trochu šafranu, 1 cibuľu, 1 PL masla, olej, soľ, mleté čierne korenie, 400 g bravčového mäsa,

 

Príprava receptu:

1. Bravčové mäso umyjeme, osušíme papierovou utierkou a pokrájame na malé rezance. Dochutíme ich soľou a opražíme na rozpálenom oleji do zlatista.

obrazok

2. Opečené mäso preložíme do ohňovzdornej misy, podlejeme výpekom, vývarom a pečieme vo vyhriatej rúre.

obrazok

3. Cibuľu nasekáme nadrobno, speníme na oleji. Pridáme premytú ryžu, soľ a pražíme. Prilejeme polovicu teplého vývaru a dusíme na miernom ohni prikryté pokrievkou.

obrazok

4. Vo zvyšnom vývare rozpustíme šafran, prilejeme ho k ryži a zľahka vmiešame. Dusíme domäkka, zjemníme maslom, dochutíme soľou, korením a pridáme upečené mäso.


obrazok

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona