FOTO Recept: Veľkonočné menu

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Veľkonočné menu

BRATISLAVA - Trochu triku, šťastia moc, prajeme Vám krásnu Veľkú noc.

slovakia

left justify in out

Domáci vaječný likér

Suroviny:        

4 vaječné žĺtky, 2 vanilkové cukry, 1 ks kondenzovaného sladeného mlieka Salko, 1 l mlieka, 3 dcl rumu, 1-2 dcl vodky,

 

Príprava:

Žĺtky zmiešam s cukrom v mixéry do rozpustenia, pridáme salko, mlieko, nakoniec  rum a vodku.

 

img

 

img

 

img

 

img

 

img

 

Ak máte radi sladšie, môžete pridať cukor. Nalejte do fliaš a nechajte odstáť.

 

img

 

 

Špenátová roláda

Suroviny:
400 g mrazený špenát,3  vajcia, 120g polohrubej  múky, 2 PL oleja, 2  strúčky cesnaku, 1 ČL prášku do pečiva, soľ,


Plnka:
150 g nátierkového masla,  1 syr v črievku, 50 g tvrdého strúhaného syru,  šunka alebo losos,
kapia,  cibuľka,  cesnak


Príprava:
1. Špenát dáme  rozmraziť, vodu zlejeme. Pridáme žĺtka, soľ, cesnak a  premiešame.

 

img

 

2. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.

 

img

 

img

 

3. Zmiešame a preložíme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri 180°C asi 12 min.

 

img

 

4. Horúce upečené cesto zrolujeme spolu s papierom do rolády a necháme vychladnúť. Maslo, tavený syr, eidam, kapiu, cibuľku a cesnak zmiešame, natrieme na vychladnutý korpus.

 

img

 

5. Na to uložíme šunku alebo údeného lososa a zvinieme. Dáme do chladničky.

 

img

 

img

 

 

Kačka na víne a pomarančoch

Suroviny:

Kačka(2kg),  5 pomarančov,  4 jablká,  2 červené papriky,  2 dcl bieleho vína ,  2 PL medu,  grilovacie korenie,  bylinková soľ,  mleté čierne korenie ,  za hrsť klinčekov 


Príprava:

1. Umytú a očistenú kačicu osolíme a okoreníme zvnútra aj zvonku a naplníme ju očistenými a nakrájanými jablkami.

 

img

 

2. Klinčeky napichneme do kože kačky, položíme ju  na pekáč, obložíme plátkami umytých pomarančov, prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút.

 

img

 

3. Potom alobal odkryjeme, kačku potrieme vínom zmiešaným s medom a pečieme približne 1 hodinu, podľa potreby podlievame priebežne výpekom alebo aj horúcou vodou.

 

img

 

Podávame s kapustou, knedľou a lokšami.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona