FOTO Recept: Veľkonočná nedeľa

NETKY.SK • 27 Marec 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Veľkonočná nedeľa

BRATISLAVA – Hovädzia polievka a pečená hus. Už pri čítaní receptov na dnes sa Vám určite zbiehajú slinky.

slovakia

left justify in out

Silný hovädzí vývar.

Suroviny pre 4 osoby:

500g hovädzieho predného, 2 špikové kosti, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie, petržlenovú vňať, rezance,

 

Príprava:

1. Mäso a špikové kosti umyjeme dáme do vody, pridáme celé korenie a varíme asi 1 hodinu. 

 

img

 

2. Počas varenia sitkom vyberáme penu. 

 

img

 

3. Potom pridáme všetku očistenú zeleninu, soľ a pomaličky dovaríme do mäkka. Mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme a vrátime do nej nakrájané mäso a zeleninu. 

 

img

 

img

 

Do polievky na tanieri pridáme rezance a posypeme petržlenovou vňaťou.

 

img

 

Pečená hus.

1. Hus očistíme, nasolíme a necháme 12 hodín odležať. 

 

img

 

2. Pred pečením ju polejeme mliekom, uložíme do pekáča, podlejeme vodou, hus popicháme vidličkou a do vnútra vložíme 2 rozkrojené jablká. 

 

img

 

img

 

3. Pekáč zakryjeme a pečieme asi 3 hodiny pri 150°C. Počas pečenia hus podlievame masťou ktorá sa vytopila a tú aj priebežne odoberáme. Posledných 10-20 minút pečenia zvýšime teplotu na 200°C, pečieme odokrytú.  Dobrá rada na záver. Počas pečenia potrite hus smotanou, tak bude koža chrumkavá.

 

img

 

 Podávame s kapustou a knedľou, alebo pečenými lokšami.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies