BRATISLAVA – Vajíčka sú v dnešnej dobe pomerne lacné, za to na živiny bohaté. Prospešné sú pri kontrole hmotnosti človeka, zdravé počas tehotenstva, prospešné pre zdravie mozgu, funkcie očí...
Suroviny pre 4 osoby:
6 vajíčok, 3 dcl mlieka, 1-2 staršie žemle bez kôrky pokrájané na kocky, 3 PL oleja, soľ, mleté korenie, petržlenová vňať, 150 g údeného mäsa,
Príprava receptu:
1. Na drobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mlieko, rozšľahané vajíčka, koreniny, petržlenovú vňať a premiešame.
2. Pridáme na kocky pokrájané údené mäso a žemľu. Štyri šálky potrieme olejom, vysypeme hrubou múkou a rozdelíme do nich pripravenú zmes. Tie dáme do kastróla s vodou a varíme asi 10 minút pod pokrievkou.
3. Podávame so zeleninovým šalátom a opekanými zemiakmi.
Čas prípravy: 50 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies