FOTO Recept: Vajíčková sadlina s údeným mäsom

NETKY.SK • 15 Október 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Vajíčková sadlina s údeným mäsom

BRATISLAVA – Vajíčka sú v dnešnej dobe pomerne lacné, za to na živiny bohaté. Prospešné sú pri kontrole hmotnosti človeka, zdravé počas tehotenstva, prospešné pre zdravie mozgu, funkcie očí...

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

6 vajíčok, 3 dcl mlieka, 1-2 staršie žemle bez kôrky pokrájané na kocky, 3 PL oleja, soľ, mleté korenie, petržlenová vňať, 150 g údeného mäsa,

 

Príprava receptu:

1. Na drobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mlieko, rozšľahané vajíčka, koreniny, petržlenovú vňať a premiešame.

obrazok

2. Pridáme na kocky pokrájané údené mäso a žemľu. Štyri šálky potrieme olejom, vysypeme hrubou múkou a rozdelíme do nich pripravenú zmes. Tie dáme do kastróla s vodou a varíme asi 10 minút pod pokrievkou.

obrazok

3. Podávame so zeleninovým šalátom a opekanými zemiakmi.

obrazok

Čas prípravy: 50 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies