BRATISLAVA – Aj keď je hlavné jedlo bezmäsité, určite si pochutíte.
Rýchla vajíčková polievka
Suroviny pre 4 osoby:
3 PL masla, 4 PL hrubej múky, 3 vajcia, soľ, rascu, vegetu, petržlenovú vňať
Príprava:
Do hrnca dáme maslo a múku. Urobíme zápražku do ktorej pridáme vajíčka. Miešame do zhustnutia, kým vzniknú hrudky. Zalejeme vodou, dochutíme soľou, rascou, vegetou a petržlenovou vňaťou. Necháme prevrieť a odstavíme.
Kapustové fliačiky
Suroviny pre 4 osoby:
1 hlávka bielej kapusty, 1 balík fliačikov, 100 g masla, 2 vajcia, 100 g tvrdého syra na strúhanie, soľ, korenie,
Príprava:
1. Kapustu nastrúhame, osolíme, okoreníme a na masle udusíme do mäkka. Ak je treba, občas podlejeme vodou.
2. Medzitým si uvaríme fliačky, scedíme ich, prepláchneme studenou vodou, pridáme udusenú kapustu, 2 žĺtky, sneh z bielkov. Pekáč vymastíme, preložíme pripravenú zmes a pečieme asi 20 minút. Potom posypeme strúhaným syrom a ešte 5 minút dopečieme.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies