BRATISLAVA – Na obed ste mali mäso, na večeru treba zmenu. A čo takto vajíčkovú faširku?
Suroviny pre 4 osoby:
2 staršie rožky, 6 na tvrdo uvarených vajíčok, 2 surové vajcia, 2 v šupke uvarené zemiaky, 1 cibuľu, soľ, mleté korenie, čerstvú petržlenovú vňať, strúhanku na obaľovanie, olej na vyprážanie,
Príprava receptu:
1. Rožky nakrájame na kocky, zalejeme vlažnou vodou a necháme chvíľu odstáť.
2. Potom z nich vytlačíme vodu, pridáme nakrájané vajíčka, nastrúhané zemiaky, surové zemiaky, nakrájanú cibuľu, soľ, korenie, petržlenovú vňať a dobre premiešame. Formujeme malé fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke a z oboch strán vyprážame na oleji.
3. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies