FOTO Recept: V nedeľu na obed pripravíme hovädziu polievku a sviečkovú omáčku

NETKY.SK • 29 Marec 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: V nedeľu na obed pripravíme hovädziu polievku a sviečkovú omáčku

BRATISLAVA - Na prípravu jedla najčastejšie používame bravčové, kuracie a hovädzie mäso. Nakoľko sme pre vás celý týždeň pripravovali recepty z hovädzieho mäsa, nebude inak ani v nedeľu. Stará klasika. Polievka z hovädzieho mäsa a sviečková na smotane.

slovakia

left justify in out

Hovädzia polievka

Suroviny pre 4 osoby:        

500g hovädzieho predného, 2 špikové kosti, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie, petržlenovú vňať, rezance,

 

Príprava:

1. Mäso a špikové kosti umyjeme dáme do vody, pridáme celé korenie a varíme asi 1 hodinu. 

 

img

 

2. Počas varenia sitkom vyberáme penu.

 

img

 

3. Potom pridáme všetku očistenú zeleninu, soľ a pomaličky dovaríme do mäkka.

 

img

 

4. Mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme a vrátime do nej nakrájané mäso a zeleninu.

 

img

 

Do polievky na tanieri pridáme rezance a posypeme petržlenovou vňaťou.

 

img

 

 

Sviečková omáčka

Suroviny:

1 kg sviečkovej, 1 cibuľu, 4 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, 1 zeler, 2 bobkové listy, nové korenie, celé korenie, 2 PL plnotučnej horčice, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, smotanu na varenie, 2 PL hladkej múky, cukor, citrónovú šťavu,

 

 

Príprava:

1. Mäso umyjeme, necháme v celku a nasolíme.

 

img

 

2. Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji. Keď začne sklovitieť pridáme mäso a zo všetkých strán ho opečieme. Vyberieme na tanier a posypeme mletým korením.

 

img

 

3. K cibuli pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, koreniny, horčicu a spolu chvíľu restujeme. Potom zeleninu zalejeme vodou, pridáme vegetu, vložíme mäso a uvaríme do mäkka.

 

img

 

4. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame.

 

img

 

5. Koreniny odstránime a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom. V smotane rozmiešame hladkú múku a prilejeme k rozmixovanej zelenine. Podľa potreby prilejeme mlieko a necháme prevrieť.

 

img

 

Dochutíme soľou, cukrom, prípadne citrónovou šťavou. Podávame s knedľou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona