FOTO Recept: V nedeľu kuracinka

NETKY.SK • 16 November 2014, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: V nedeľu kuracinka

Bratislava - V každej rodine sú nejaké zvyky a tradície. U niekoho v nedeľu nesmie chýbať slepačia polievka. Vyskúšajte aj štipľavé kuracie prsia.

slovakia

left justify in out

Slepačia polievka.

Suroviny pre 4 osoby:

½ sliepky, 3 mrkvy, 2 petržleny, kúsok póru, ½ zeleru, ½ kalerábu, 1 cibuľu, voda, 2 PL vegety, petržlenová vňať, soľ, celé korenie

 

Príprava receptu:

1. Očistené slepačie mäso vložíme do studenej vody a pomaly varíme asi 2 hodiny. Počas varenia pomocou sitka zbierame penu.

obrazok

2. Pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu a vegetu. Keď je zelenina uvarená, spolu s mäsom ju vyberieme. Mäso oddelíme ho od kosti, pokrájame a dáme späť do polievky aj s nakrájanou zeleninou.

obrazok

3. Polievku odstavíme a pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Do polievky pridáme aj osobitne uvarené rezance alebo písmenká.

obrazok

Štipľavé kuracie prsia.

Suroviny pre 4 osoby:

500g kuracích pŕs, olej, vegeta, chilli papričky, kečup - podľa chuti (asi pol fľašky), biela fazuľa v rajčinovej omáčke - 2 konzervy

 

Príprava receptu:

1. Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na rezance. Vložíme na panvicu s rozpáleným olejom, osmažíme približne 15 - 20 minút kým pustia šťavu.

obrazok

2. Pridáme vegetu, podrvíme chilli papričky (podľa chuti, aj 10 kusov), pridáme 2 konzervy fazule, kečup a podusíme asi 10 minút.

obrazok

3. Podávame s prílohou podľa chuti.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies