BRATISLAVA - Uhorka je dobrá na zníženie tepla a zápalu, tak prečo si nepripraviť v týchto letných horúčavách uhorkovú polievku. Príjemne vás osvieži.
Suroviny pre 4 osoby:
500g šalátových uhoriek, 250 ml bieleho jogurtu, 100 ml sladkej smotany, 1 vetvičku čerstvého kôpru, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, vlašské orechy,
Príprava receptu:
1. Šalátové uhorky očistíme, postrúhame a pokvapkáme olivovým olejom.
2. Pridáme jogurt, smotanu, prelisovaný cesnak, nasekaný kôpor, soľ, mleté korenie a premiešame. Vložíme do chladničky, podávame studenú.
3. Pred podávaním posypeme vlašskými orechmi. Tie môžeme pred podávaním dať na plech a trochu v rúre upiecť. Zvýraznia tak chuť a vôňu.
Čas prípravy: 35 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies