FOTO Recept: Stará klasika

NETKY.SK • 27 December 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Stará klasika

BRATISLAVA - Sviečková omáčka. Jedlo, ktorým nič nepokazíte a určite sa zavďačíte celej rodine.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

1 kg sviečkovej, 1 cibuľu, 4 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, 1 zeler, 2 bobkové listy, nové korenie, celé korenie, 2 PL plnotučnej horčice, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, smotanu na varenie, 2 PL hladkej múky, cukor, citrónovú šťavu,

 

Príprava:

1. Mäso umyjeme, necháme v celku a nasolíme. Pokojne  môžete použiť aj karé, nemusí to byť sviečková. Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji. Keď začne sklovitieť pridáme mäso a zo všetkých strán ho opečieme.

 

img

 

2. Vyberieme na tanier a posypeme mletým korením.

 

img

 

3. K cibuli pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, koreniny, horčicu a spolu chvíľu restujeme.

 

img

 

4. Potom zeleninu zalejeme vodou, pridáme vegetu, vložíme mäso a uvaríme do mäkka. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame.

 

img

 

5. Koreniny odstránime a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom.

 

img

 

6. V smotane rozmiešame hladkú múku a prilejeme k rozmixovanej zelenine. Dochutíme soľou, cukrom, prípadne citrónovou šťavou.

 

img

 

Podávame s knedľou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies