BRATISLAVA - Už pri čítaní ingrediencií ktoré použijeme na prípravu tohto receptu sa vám určite budú zbiehať slinky.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g srnčieho mäsa zo stehna, 100 g údenej slaniny, 4-5 strúčikov cesnaku, ďumbier, soľ, mleté čierne korenie, 3 PL masti, 1 cibuľ1, 1 PL hladkej múky, 1 dcl červeného vína
Príprava:
1. Mäso umyjeme, odblaním a prešpikujeme kúskami slaniny. Cesnak s ďumbierom prelisujeme a potrieme mäso.
2. Takto pripravené mäso osolíme, okoreníme a na masti spolu s pokrájanou cibuľou opečieme zo všetkých strán.
3. Preložíme ho na pekáč aj s cibuľou a dáme piecť. Počas pečenia podlievame troškou vody. Pečieme 1,5 - 2 hodiny. Upečené mäso vyberieme, šťavu prelejeme do panvice, zaprášime múkou, pridáme víno a necháme povariť. Hotovú šťavu prelejeme na pokrájané mäso.
Podávame so zemiakmi.
Čas prípravy: 2,5 hodiny
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies