FOTO Recept: Srnčie stehno na cesnaku

NETKY.SK • 8 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Srnčie stehno na cesnaku

BRATISLAVA - Už pri čítaní ingrediencií ktoré použijeme na prípravu tohto receptu sa vám určite budú zbiehať slinky.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

800 g srnčieho mäsa zo stehna, 100 g údenej slaniny, 4-5 strúčikov cesnaku, ďumbier, soľ, mleté čierne korenie, 3 PL masti, 1 cibuľ1, 1 PL hladkej múky, 1 dcl červeného vína

 

Príprava:

1. Mäso umyjeme, odblaním a prešpikujeme kúskami slaniny. Cesnak  s ďumbierom prelisujeme  a potrieme mäso. 

 

img

 

2. Takto pripravené mäso osolíme, okoreníme a na masti spolu s pokrájanou cibuľou opečieme zo všetkých strán.

 

img

 

3. Preložíme ho na pekáč aj s cibuľou a dáme piecť. Počas pečenia podlievame troškou vody. Pečieme 1,5 - 2 hodiny. Upečené mäso vyberieme, šťavu prelejeme do panvice, zaprášime múkou, pridáme víno a necháme povariť. Hotovú šťavu prelejeme na pokrájané mäso.

Podávame so zemiakmi.

 

img

 

Čas prípravy: 2,5 hodiny

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies