FOTO Recept: Špenátová polievka a hrianky s pikantnou nátierkou

NETKY.SK • 5 November 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Špenátová polievka a hrianky s pikantnou nátierkou

BRATISLAVA – Ak máte radi špenát, nemusíte ho variť ako prívarok, skúste túto polievku a hrianky s netradičnou pikantnou nátierkou.

slovakia

left justify in out

Špenátová polievka

Suroviny pre 4 osoby:

1 mrazený špenát, 1 cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 dcl oleja, 2 PL hladnej múky, 1 liter mlieka,  soľ, mleté čierne korenie

 

Príprava:

1. Na oleji opražíme múku, pridáme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, zalejeme trochu vody a rozvaríme. 

 

img

 

2. Pridáme ešte zmrazený špenát a miešame, kým sa neroztopí. 

 

img

 

3. Zalejeme mliekom, pridáme soľ, mleté čierne korenie, necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. Ak je polievka riedka, z mlieka a múky si urobíme zátrepku, ktorú do nej nalejeme a ešte chvíľku povaríme.

 

img

 

 Podávame s varenými vajíčkami a chlebom.

 

img

 

Hrianky s pikantnou nátierkou

Suroviny pre 4 osoby:

4 uvarené zemiaky v šupke, 4 strúčiky cesnaku, 2 ČL mletej sladkej papriky, 1 ČL mletej štipľavej papriky, 1 cibuľu, 1 dcl oleja, sójovú omáčku, kečup, soľ, mleté čierne korenie, horčicu, feferónku podľa chuti,

 

Príprava:

Uvarené zemiaky očistíme, pridáme prelisovaný cesnak, sladkú a štipľavú papriku, nakrájanú cibuľu, olej, sójovú omáčku, kečup, soľ, korenie, horčicu a feferónku.

 

img

 

img

 

img

 

img

 

Premiešame a natierame na pripravené hrianky.

 

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies