BRATISLAVA - Pre labužníkov je čerstvá špargľa signálom príchodu jari. Hoci v obchodoch ju dostať kúpiť po celý rok, práve teraz je to najvhodnejšie obdobie na ochutnanie.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g bielej špargle, 2 cibule, 1 kyslú smotanu, 2 ČL mletej sladkej papriky, biele mleté korenie, olej, soľ, vegetu, 1 PL hladkej múky,
Príprava:
1. Špargľu očistíme, konce odkrojíme a pokrájame ju na malé kúsky.
2. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme sladkú mletú papriku a zalejeme trochou vody.
Vložíme špargľu, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka. Potom prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Povaríme asi 2 minúty a odstavíme. Podávame s cestovinami, alebo haluškami.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies