FOTO Recept: Špargľová polievka a pečené karé

NETKY.SK • 2 Január 2016, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Špargľová polievka a pečené karé

BRATISLAVA – Je sobota a po sviatkoch. Dosť ste sa už nastáli pri sporáku, preto vyskúšajte tieto recepty nenáročné na ich prípravu.

slovakia

left justify in out

Špargľová polievka.                  

Suroviny pre 4 osoby:

700 g očistenej špargle, 5 ks očistených zemiakov, 1 syr v črievku, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, petržlenovú vňať, 250 ml smotany na varenie,

 

Príprava:

Očistené a pokrájané zemiaky a špargľu uvaríme v slanej vode. Pridáme syr, bujón, necháme prevrieť a ponorným mixérom rozmixujeme na jemný krém. Prilejeme smotanu, ochutíme vegetou, mletým korením, necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame zdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a opečenými krutónmi.

 

img

 

img

 

img

 

 

Bravčové mäso na pekáči.

Suroviny pre 4 osoby:

4 plátky bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, horčica, 1 kg zemiakov, šľahačková smotana,

 

Príprava:

1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, uložíme do vymasteného pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme. 

 

img

 

2. Keď je takmer mäkké, uložíme naň očistené zemiaky nakrájané na tenké kolieska, osolíme, okoreníme,  zalejeme smotanou a dopečieme.

 

img

 

img

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies