Špargľová polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
700 g očistenej špargle, 5 ks očistených zemiakov, 1 syr v črievku, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, petržlenovú vňať, 250 ml smotany na varenie,
Príprava:
Očistené a pokrájané zemiaky a špargľu uvaríme v slanej vode. Pridáme syr, bujón, necháme prevrieť a ponorným mixérom rozmixujeme na jemný krém. Prilejeme smotanu, ochutíme vegetou, mletým korením, necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame zdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a opečenými krutónmi.



Bravčové mäso na pekáči.
Suroviny pre 4 osoby:
4 plátky bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, horčica, 1 kg zemiakov, šľahačková smotana,
Príprava:
1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, uložíme do vymasteného pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme.

2. Keď je takmer mäkké, uložíme naň očistené zemiaky nakrájané na tenké kolieska, osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou a dopečieme.



Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.