Anketa Netky.sk: Ktorú stranu by ste volili v parlamentných voľbách 2020 ?


volby
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
BratislavaBratislava -1°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
04.04.2015 13:00 Relax
FOTO Recept: Sobotné menu
ilustračné foto
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
04.04.2015 13:00 Relax

FOTO Recept: Sobotné menu



BRATISLAVA - Pred Veľkou nocou je podľa kresťanského kalendára 40 dňový pôst. Ten sa ale už skončil, tak si môžete dopriať.


Špargľová polievka

Suroviny pre 4 osoby:

700 g očistenej špargle, 5 ks očistených zemiakov, 1 syr v črievku, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, petržlenovú vňať, 250 ml smotany na varenie,

 

Príprava receptu:

1. Očistené a pokrájané zemiaky a špargľu uvaríme v slanej vode.

2. Pridáme syr, bujón, necháme prevrieť a ponorným mixérom rozmixujeme na jemný krém. Prilejeme smotanu, ochutíme vegetou, mletým korením, necháme prejsť varom a odstavíme.

3. Podávame zdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a opečenými krutónmi.

Bravčové karé so slaninkou a oreganom.

Suroviny:

800 g bravčového karé, strúčik cesnaku, 5 pomarančov, 100 g prerastenej slaniny, 40 g masla, 150 ml bieleho suchého vína, oregano, šťava zo 6 pomarančov

 

Príprava receptu:

1. Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Z jedného pomaranča olúpeme kôru a nakrájame na pásiky. Do mäsa urobíme zárezy, do ktorých vložíme cesnak a kôru z pomaranča. Okraje rezu stlačíme. Mäso osolíme, okoreníme, obalíme plátkami slaniny, ktorú upevníme špáradlami.

2. Na panvici rozpustíme 20 g masla a mäso krátko opečieme. Podlejeme vínom a dusíme, kým sa víno nevydusí na polovičné množstvo. Pridáme oregano, šťavu z pomarančov a dusíme.

3. Mäso so šťavou preložíme do pekáča, prikryté pod alobalom pečieme 40 minút. Štyri pomaranče prekrojíme na polovicu, uložíme do pekáča, na každú dáme kúsok masla, soľ, korenie a ďalších 20 minút zapekáme.

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

ilustračné foto

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok