FOTO Recept: Silvestrovské nátierky

NETKY.SK • 29 December 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Silvestrovské nátierky

BRATISLAVA - Ak Vás včera nezaujal žiadny recept, dnes môže tomu byť inak.

slovakia

left justify in out

Ananásová:

Suroviny: 20 dkg tvrdého syra, 20 dkg šunky, 1 plechovica ananásu, 1 cibuľa, 250 g majonézy, 2 lyžice horčice, soľ, korenie

 

Príprava: Ananás bez šťavy rozmixujeme, pridáme nastrúhaný syr, šunku, pokrájanú cibuľu, majonézu, horčicu. Premiešame, dochutíme soľou a korením.

 

img

 

Kapiová:

Suroviny: 100 g masla, 250 g tvarohu, trošku mlieka, 150 g sterilizovanej kapie, 1 cibuľa, 1 malá lyžička mletej sladkej papriky, soľ

 

Príprava: Maslo, tvaroh, mlieko vyšľaháme, pridáme nakrájanú kapiu, posekanú cibuľu, mletú sladkú papriku a soľ.

 

img

 

Cárska:

Suroviny: 20 g kaviáru, 100 g masla, 1 rybičky v oleji, citrónová šťava, soľ

Príprava: Maslo, rybičky (bez oleja), citrónovú šťavu dobre premiešame, alebo rozmixujeme. Dochutíme soľou a nakoniec zľahka vmiešame kaviár.

 

Čertovská:

Suroviny: 1 údenáč, 50 g majonézy, 2 natvrdo uvarené vajíčka, 1 sterilizovaná uhorky, 1 paprika v oleji, 1 cibuľa, horčica, citrónová šťava, soľ

 

Príprava: Údenáča zbavíme kože, kostí a nadrobno pokrájame. Pridáme nastrúhané vajíčka, pokrájanú uhorku, sterilizovanú papriku, cibuľu, horčicu, citrónovú šťavu a soľ.

 

img

 

Pre hostí:

Suroviny: 200 g nivy, 150 g bryndze, 1 syr v črievku, 3 strúčky cesnaku, 200 g masla, soľ, korenie, sušenú bazalku

 

Príprava: Nivu postrúhame a vložíme do mixéra. Pridáme syr v črievku, maslo, bryndzu, soľ, cesnak a nakoniec bazalku. Pri tejto nátierke treba dodržať postup surovín, aby sa nám nezrazila.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies