FOTO Recept: Silvestrovské menu

NETKY.SK • 31 December 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Silvestrovské menu

BRATISLAVA - Dnes sa budeme lúčiť so starým rokom a vítať ten nový. Oslavujete ho doma s rodinou a priateľmi? Pripravte im toto chutné, slávnostné menu.

slovakia

left justify in out

Kačacia paštéta.

0,5 kg kačacej pečenie, 60 g husacej masti, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 PL horčicu. Cibuľu pokrájame a orestujeme na masti. Pridáme nakrájané pečienky, prelisovaný cesnak a spolu restujeme asi 10 minút. Potom pečienky posypeme korením, pridáme horčicu, odstavíme a necháme vychladnúť. Rozmixujeme, osolíme. Natierame na tenké plátky sendviča.

obrazok

Medové mandle so škoricou a sezamom.

2 balíky škoricového cukru, 1 PL medu, 150 g olúpaných mandlí, 2 PL sezamových semienok, kúsok masla. Škoricový cukor skaramelizujeme, pridáme med, maslo a mandle. V tejto sladkej zmesi mandle obalíme a nakoniec nasypeme sezamové semienka.

obrazok

Jednohubky s lososovou penou.

100 g údeného lososa, 2 PL majonézy, 100 g masla. Lososa rozmixujeme a následne ho s maslom a majonézou ušľaháme do peny. Natierame na plátky rožka, zdobíme kúskom citróna.

obrazok

Pikantné grilované karé z diviaka.

Karé z diviaka podľa počtu osôb. Na marinádu potrebujeme ocot, olej, worchestrovú omáčku, sójovú, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak. Mäso namočíme do tejto marinády deň vopred, potom ho stačí už len ugrilovať.

obrazok

Prajeme dobrú chuť a príjemnú zábavu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies