FOTO Recept: Sedliacke zemiaky

NETKY.SK • 31 Január 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Sedliacke zemiaky

BRATISLAVA - Vraví sa, že pre Slovákov boli zemiaky odjakživa druhým chlebom. Z tejto plodiny vedeli Slováci vykúzliť  prakticky každý druh jedla - polievky, guláše, prílohy, predjedlá, nátierky, šaláty, hlavné jedlá, múčniky, koláče, torty, slané a kysnuté pečivo... Vyskúšajte náš recept na sedliacke zemiaky.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 2 osoby:
1/2 kg zemiakov, masť , 1 stredne veľká cibuľa, pór, cesnak, 2 kyslé uhorky, 10 dkg šunky, korenie na americké zemiaky, rasca, soľ, mleté čierne korenie

 

Príprava receptu:

1. Očistené zemiaky nakrájame asi na 1 cm plátky a dáme variť do slanej vody. Keď začnú vrieť, zlejeme ich.

obrazok

2. Cibuľu pokrájame nadrobno, pór na kolieska, šunku na kocky.

obrazok

obrazok

3. Na panvici rozohrejeme masť, vložíme zemiaky. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou, pridáme nakrájaný cesnak a korenie na americké zemiaky.

obrazok

4. Keď sa zemiaky začínajú opekať a chytať farbu, pridáme cibuľu, pór, šunku a kyslé uhorky nakrájané na tenké kolieska. Spolu ešte chvíľu opekáme, aby prísady zmäkli.

obrazok

5. Rozdelíme na dva taniere a posypeme petržlenovou vňaťou.

obrazok

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona