BRATISLAVA – Typická ruská polievka, ktorá bola už pradávno prvým chodom rovnako u chudobných aj u šľachty.
Suroviny pre 4 osoby:
1 PL masla, 1 väčšiu mrkvu, 2-3 zemiaky, 1 hlávku kapusty, 2 paradajky, 1 zväzok čerstvého kôpru, soľ, 1 kyslá smotana
Príprava receptu:
1. Na rozpustenom masle podusíme na hrubo nastrúhanú mrkvu, pridáme očistené na kocky nakrájané zemiaky, celé paradajky, kôpor, soľ a nakrájanú kapustu. Zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
2. Paradajky počas varenia vyberieme a nakrájame. Na tanieri zdobíme kyslou smotanou.
3. Podávame s chlebom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies