BRATISLAVA – Dnes si na rezni nepochutíte. Tu sú recepty na zdravý obed.
Šalátová polievka so zemiakmi.
Suroviny pre 4 osoby:
1 hlávku šalátu, 4 väčšie zemiaky, 1 kyslú smotanu, soľ, celé korenie, bobkový list,
Príprava:
Očistené, na kocky nakrájané zemiaky dáme variť do vody, do ktorej sme pridali soľ, korenie a bobkový list. Keď sú zemiaky mäkké, primiešame k nim kyslú smotanu a necháme prejsť varom. Nakoniec vložíme do polievky umytý a nakrájaný šalát. Chvíľu povaríme, dochutíme soľou a odstavíme.
Studený cestovinový šalát.
Suroviny pre 4 osoby:
2 uvarené vajcia na tvrdo, 1 PL olivového oleja, 1 cibuľu, 100 g mäkkej salámy, 1 ČL karí korenia, 2 paradajky, 1 šalátovú uhorku, 100 g eidamu, soľ, mleté čierne korenie, 2 kuracie prsia, 3 farebné papriky, ½ hlávky čínskej kapusty, 1 balík cestovín,
Príprava:
Mäso pokrájame na kocky, posypeme soľou, mletým korením, karí korením a opečieme na oleji. Necháme vychladnúť, preložíme do misy, pridáme uvarené cestoviny, nakrájanú cibuľu, uhorku, papriky, kapustu, vajíčka a premiešame. Dochutíme soľou a mletým korením. Podávame posypané syrom a čerstvou bagetkou.
Prajeme dobrú chuť.