FOTO Recept: Ryžový nákyp

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Ryžový nákyp

BRATISLAVA - Ryžový nákyp môžeme podávať ako hlavné jedlo, ale aj ako sladký múčnik. Kompót použite podľa vlastnej chuti.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

350 g ryže, 1 liter mlieka, 90 g práškového cukru, 40 g masla, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, štipku soli, 1 kompót,

 

Príprava receptu:

1. Ryžu preberieme, dáme do hrnca, pridáme štipku soli, mlieko a za stáleho miešania uvaríme do polomäkka. Odstavíme, pridáme maslo, práškový a vanilkový cukor, žĺtky a sneh z bielkov.

obrazok

2. Pridáme kompót bez šťavy premiešame, preložíme do vymastenej zapekacej misy a upečieme.

obrazok

3.  Podávame poliate kompótovou šťavou.

obrazok

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona